Hoe kiest u het beste zonnepanelensysteem?

Welk systeem het beste bij u past hangt af van uw stroomverbruik, de mogelijkheden van uw dak, uw budget en uw verdere wensen. We kunnen voor u de beste aanbieding maken als we de volgende gegevens van u ontvangen.

 

 

 

 

Stroomverbruik

 • Hoeveel stroom gebruikt u per jaar (in kWh)? Een gemiddeld gezin gebruikt ongeveer 3.500 kWh.
 • Welk deel van uw stroomverbruik wil u gaan opwekken met de zonnepaneleninstallatie?
 • Heeft u een enkel of 3-fasen aansluiting in de meterkast?

Dakgegevens

 • Wat voor een dak heeft u? Is het een schuin dak (pannendak, platendak, leien dak, schuin bitumen dak) of een plat dak?
 • Wat zijn de afmetingen van het beschikbaar dakoppervlak? Heeft dit dakoppervlak last van schaduwval?
 • Wat is de helling van uw dak en naar welke windrichting worden de zonnepanelen geplaatst?

Budget

 • Hoeveel budget heeft u beschikbaar voor de aanschaf van een zonnepanelensysteem?
 • Een compleet systeem kunt u al kopen voor € 800 ! Een systeem dat het gemiddeld jaarverbruik van 3.500 Kwh opgewekt is te koop vanaf € 4.000.
 • Indien uw beschikbare budget niet volstaat voor het gewenste systeem zijn er zeer voordelige financieringsmogelijkheden, ook kunnen we rekening houden met modulair op te bouwen systemen.

Verdere wensen

 • Heeft u een voorkeur voor standaard blauw/aluminium of volledig zwarte zonnepanelen?
 • Wilt u een traditionele omvormer ( serie geschakeld ) of liever een systeem met micro omvormers ( paralel geschakeld ) ?
 • Wenst u de omvormer via internet te kunnen monitoren, moet de omvormer buiten komen te hangen etc?
 • Wenst u het zonnepanelen systeem zelf te installeren of wilt u een systeem inclusief installatie?

Soorten Zonnepanelen

 

Mono Paneel

Het mono paneel is het paneel waarbij u de beste opbrengst zal behalen. Ze zijn verkrijgbaar van in het zwart met aluminium accenten en in het Full Black. De opbrengst van deze panelen variëren van 300 kWh t/m 370 kWh

 

Poly Paneel

Het poly paneel is het voordeligste soort zonnepaneel. De kleur is blauw en hij heeft een aluminium rand. De opbrengst varieert van 260 kWh t/m 280 kWh Dit paneel wordt meestal in combinatie met een seriële omvormer gebruikt als budget-set

 

 

Het driehoek paneel

Speciaal voor hoekige daken waar je normaal bijna geen of zelfs helemaal geen panelen op kan leggen hebben wij speciale driehoek panelen, deze zijn in combinatie met het vierkante model zeer geschikt voor hoekige daken. Kijk onder het kopje “speciale zonnepanelen” voor meer informatie

Welke omvormers passen bij uw systeem?

De traditionele omvormer

De traditionele omvormer is de bekendste omvormer. Hij zorgt ervoor dat de gelijkstroom die de panelen leveren omgezet wordt in wisselstroom. Deze omvormer wordt in uw woning geplaatst, zo dicht mogelijk bij de panelen. In de praktijk betekend dit dat deze meestal op zonder geplaatst wordt. De grote beperking van deze omvormers is dat de panelen bij dit systeem in serie worden geschakeld. Dat houd in dat als een paneel het iets minder doet door bijvoorbeeld schaduwwerking, dat alle panelen het op dat moment wat minder doen. Bij serieschakeling moeten alle panelen namelijk het zelfde wattage leveren. Bij grotere systemen zijn ook traditionele omvormers leverbaar met meerdere stringen. Deze omvormers zijn in vele merken leverbaar. De levensduur van deze omvormers is ongeveer 15 jaar, de garantie is afhankelijk van het merk 10 tot 12 jaar. Groot voordeel van deze omvormers is dat ze zeer vriendelijk zijn geprijsd.

 

 

Solar Edge

De Solar Edge omvormer: Een traditionele omvormer maar dan met achter elk paneel een optimizer. De optimizer zorgt voor meer rendement van uw paneel. Op plaatsen zonder schaduw leveren de panelen zo ongeveer 6% extra op en op schaduwrijke plaatsen tot wel 16% meer rendement. Door de optimizers is het systeem op paneel niveau te monitoren. Dit systeem ligt tussen de prijs van een traditionele omvormer en een systeem met micro-omvormers in.

 

Enphase Micro-omvormer

Enphase Micro-omvormers maken uw systeem tot het best verkrijgbare systeem. Achter elk paneel wordt er een micro-omvormer geplaatst en deze panelen zijn dan geheel onafhankelijk van het overige systeem. Dit houd in dat als een paneel in de schaduw ligt, de andere panelen maximaal rendement opleveren. De panelen worden in dit systeem dan ook niet in serie maar parallel geschakeld. Met dit systeem haalt u beslist het hoogste rendement. De levensduur van deze omvormers liggen zo tussen de 25 en 30 jaar. Alleen hierdoor heeft u de meerprijs van dit systeem tegenover de traditionele omvormer al terug verdiend.

Montagemateriaal

Voor platte daken gebruiken we speciale beugels van aluminium. Deze beugels kunnen we de schuinte instellen, Deze stellen we meestal in op 15 graden. Het grote voordeel is dat de panelen dan niet zo opvallen, en dat we door de geringe schuinte maar weinig ballast nodig hebben.
De standaard haak wordt gebruikt bij schuine pannen-daken, De dakpan wordt tijdelijk verwijdert, de haak gaat om de panlat en de dakpan wordt weer terug geschoven. Zodra de haken bevestigd zijn kan de rail er worden op-geklikt. Voor andere schuine daken zoals schuine daken van bithum zijn er andere haken nodig.
De rail wordt gebruikt bij schuine daken, hij wordt op de haken geklikt waarna de panelen op de rail worden bevestigd.

 

Enphase opslagsysteem

Opslagsysteem Een slimme batterij en krachtige software.

Onze hoogwaardige oplossing voor energieopslag geeft u meer intelligentie en een betere waarde dan andere oplossingen, met de laagste instapkosten uit de markt en de beste waarden voor de gehele levensduur. De oplossing werkt naadloos samen met de micro-omvormers van Enphase en andere zonne-energietechnologieën om u te helpen het beste uit uw energie te halen.

Slimmere energieopslag, mogelijk gemaakt door de nieuwe Enphase AC batterij.

Laagste instapkosten

De energieopslagoplossing waar u op hebt gewacht.

 • Betaalbaarder dan elke andere opslagoptie
 • Eenvoudige installatie houdt de kosten laag
 • Modulair ontwerp: Een energieopslagoplossing precies op maat

Betere prestaties

Betere prestaties  96% retourefficiëntie 2 cycli per dag voor twee keer de waarde en een snellere terugverdientijd Meest bruikbare capaciteit (100% D.O.D.)

Betrouwbaarder

 • Lithium-ijzerfosfaatverbinding (LFP) van Eliiy Power voor een lange levensduur
 • Een levensverwachting van minstens 10 jaar
 • Geen storing bij uitvallen van één onderdeel

Veiliger

Cellen met prisma’s van Eliiy Power zijn gedurende lange tijd stabiel Veiligheid gecertificeerd door TüV Rheinland Geen hoogspanningsgelijkstroom in het systeem

Een oplossing die precies goed is.

De modulaire architectuur van de AC-batterij betekent dat u een opslagoplossing krijgt die precies is wat u nodig hebt: niets meer, niets minder, geen verspilde kosten. Het systeem is eenvoudig uit te breiden wanneer uw behoeften veranderen: uw gezin groeit, of u komt in het bezit van een elektrische auto. Flexibele configuraties werken voor elke garage.

 

De installatie kan niet eenvoudiger

Stap een:

Plaats montagebeugels op stiftbouten.

Stap twee:

Maak aansluitingen met standaard AC bekabeling.

Stap drie:

Hang de AC batterij aan de montagebeugel en zet deze vast.

Opslag en de energieoplossing voor thuis van Enphase
Batterijen krijgen alle aandacht, maar energieopslag omvat veel meer. De Enphase AC batterij gaat voorop en wordt gevolgd door de rest van de energieoplossing voor thuis van Enphase. De naadloze integratie van zonne-energie en opslag combineert micro-omvormers, batterij en verbonden technologie om u controle te geven op een heel nieuw niveau.
Enphase AC batterij
De Enphase AC batterij is een geïntegreerd energieopslagsysteem dat hoge prestaties, superieure betrouwbaarheid, modulaire architectuur en veiligheid biedt.
 • Capaciteit: 1,2 kWh
 • Diepte van ontlading: 100%
 • Retourefficiëntie cel: 96% Piek uitgangsvermogen: 270 VA
 • Samenstelling: lithium-ijzerfosfaat (LFP)
 • Certificaten voor veiligheid van de cel: TüV Rheinland, UL

Garanties

KoDakZo werkt met de beste systemen, hierdoor staan wij volledig achter ons product en kunnen wij u de beste garanties geven. Wij geven de volgende garanties:

Zonnepanelen

minimaal 10 jaar

Omvormers

10 tot 12 jaar (afhankelijk van het merk)

Enphase micro omvormers

20 jaar

Opbrengst garantie

10 jaar op 90% en 25 jaar op 85 %

 

Terugverdientijd

Bereken uw terugverdientijd Binnen hoeveel tijd hebben uw zonnepanelen meer opgeleverd dan ze hebben gekost?

Met onze zeer scherpe systeemprijzen kan het totale systeem bij Doe-Het-Zelf installatie al binnen 4 jaar zijn terugverdiend. Als het systeem volledig door ons wordt geïnstalleerd duurt dit een jaartje langer.

Het berekenen van de terugverdientijd in uw specifieke situatie is vrij eenvoudig. Deze wordt namelijk bepaald door de systeemprijs, de jaarlijkse opbrengst van het systeem en de door u te betalen / ontvangen prijs per kWh.

Uw jaarlijkse besparing Jaaropbrengst (in kWh) x Prijs per kWh

Terugverdientijd in jaren Systeemprijs/Jaarlijkse besparing

Voorbeeld Jaaropbrengst: 3000KwH x € 0,22 = € 660,00 Systeemprijs: €3500,00 / €660,00 = 5,3 jaar

Met een dak gericht op het Zuiden, Oosten of Westen zijn zonnepanelen altijd interessant en verdient u het systeem nagenoeg altijd binnen 4-8 jaar terug!