Warmtepompen
Techneco Elga

(Lucht/water) pomp

De Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met een (bestaande) gasketel en stadsverwarming en levert circa 5 kW vermogen.


Techneco Elga ( lucht/water ) warmtepomp

Techneco ontwikkelde een innovatieve oplossing die even simpel is als doeltreffend, de Elga. Een slimme modulerende warmtepomp die samenwerkt met elke bestaande gasketel. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de energiezuinige bestaande woningbouw!De Techneco Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met de (bestaande) gasketel. De binnen unit wordt geplaatst naast de gasketel, de buiten unit op een dak of aan een gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en geschikt voor vrijwel elke woning, zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw.


Door de combinatie van warmtepomp en gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel extra capaciteit. Bij lage temperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel en schakelt de Elga uit.


De Elga kan ook goed gecombineerd worden met een stadsverwarmingsaansluiting. Stadsverwarming is relatief duur. De investering van een Elga verdient zich bij een aansluiting op stadsverwarming dan ook nog sneller terug!


Naast verwarmen biedt de Elga ook de mogelijkheid de woning te koelen. In de zomer is de Elga in staat de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag te brengen.


Kenmerken

o   één type geschikt voor elke woning, elk afgiftesysteem en elke gasketel.

o   “best of both worlds” door combinatie met gasketel.

o   modulerend, geen buffervat benodigd.

o   relatief lage investering en hoge besparing.

o   koeling geïntegreerd.

o   eenvoudige installatie, ontwikkeling en productie in Nederland.


De Elga kan al kompleet met installatie geleverd worden voor 4750 euro.

U krijgt op de Elga een subsidie van maar liefst 1800 euro, wat de totale investering op slechts 2950 euro brengt.


Techneco Loria

(warmte/water) pomp

Techneco Loria ( lucht/water ) warmtepomp


De Loria is een lucht-waterwarmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Loria kan de verwarming van de woning verzorgen en kan optioneel de woning koelen. De Loria is verkrijgbaar met en zonder ingebouwd boilervat voor tapwaterverwarming. Beschikbaar vermogen van 4 t/m 10 kW.

De Loria lucht/waterwarmtepomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de woning of het tapwater te verwarmen. In de zomer kan de Loria de woning optioneel ook koelen. De Loria warmtepomp is met name geschikt in de nieuwbouw of bij complete of grootschalige renovatie. Bij inzet van een Loria is een gasketel (en gasaansluiting!) voor de verwarming van de woning en het tapwater niet meer nodig. Met de optionele koelfunctie kan de Loria in de zomer bijna gratis voor een aangenaam binnenklimaat in huis zorgen. De Loria warmtepomp is zeer compact en compleet. Bovendien kan de Loria ook uitgerust worden met een geïntegreerd boilervat van 190L.

Kenmerken
  • Vermogensklasse van 4, 6, 8 en 10 kW
  • Werkt bij temperaturen tot -20°C
  • Tapwater tot 55°C
  • Weersafhankelijke regeling
  • Makkelijk in onderhoud
  • Scherp geprijsd
  • Optioneel geïntegreerd boilervat van 190L
  • Optioneel geïntegreerde koeling
  • Twee zone regeling mogelijk

Benieuwd of het systeem geschikt is voor uw situatie? Neem contact met ons op en laat u adviseren.