Vloerisolatie | Reflectiefolie

Een populaire vloerisolatie die wij veel toepassen is reflecterende luchtkussenfolie. Met deze Reflectiefolie voorkomt u dat de warmte vanuit uw woning verdwijnt naar de kruipruimte en blijft de vloer veel warmer. Wilt u ook een warmere vloer? Dan is de Reflectiefolie zeker het overwegen waard!


Wat is Reflectiefolie?

De Reflectiefolie is een folie van aluminium bestaande uit drie grote luchtkamers. De Reflectiefolie wordt in brede banen tegen de onderkant van uw vloer bevestigd en gevuld met lucht. De werking van de Reflectiefolie is de combinatie van reflectie en stilstaande lucht. Dit zorgt voor een goed isolerende werking. De werking van deze vloerisolatie is te vergelijken met de werking van een thermosfles. 

Bij de Reflectiefolie hoort ook een stevige bodemfolie. Het doel van deze bodemfolie is het tegenhouden van het vocht uit de bodem van de kruipruimte, maar ook het radon gas. De levensduur van de Reflectiefolie wordt door de bodemfolie aanzienlijk verhoogt.


Is Reflectiefolie mogelijk in uw woning?

Wilt u precies weten wat de mogelijkheden en de kosten zijn, dan komen we altijd even de situatie onder de vloer bekijken. We kijken dan naar de bereikbaarheid en de mate van complexheid van de kruipruimte en het klimaat. Op basis hiervan brengen wij dan een offerte voor u uit.


Isolatiespecialist.nl: uw installateur

Het monteren van Reflectiefolie vraagt de nodige aandacht en expertise van de installateur. De luchtdichtheid van dit isolatiesysteem bepaalt het succes. Het aanbrengen van de Reflectiefolie kunt u gerust aan ons team overlaten. Onze werkzaamheden worden – onafhankelijk – steekproefsgewijs gecontroleerd op kwaliteit door het kwaliteitscentrum, Insula Certificatie. Advies over dit product

Voordelen van Reflectiefolie

• Goede isolatiewaarde

• Vochtwerend

• Geen voedingsbodem voor schimmels

• Lage millieubelasting

Reflectiefolie ook nadelen?

Reflectiefolie is een luchtdicht isolatiesysteem. Indien uw woning een complexe kruipruimte heeft (met bijvoorbeeld veel leidingwerk, doorvoeren en poeren) zullen wij u een andere vloerisolatie adviseren, bijv. PUR isolatie, Icynene of Jetspray.