Spouwisolatie

UF-schuim


UF-schuim: een spouwmuurisolatie dat in de jaren ’70 en ’80 veel is toegepast. Bij veel woningen is deze UF schuim na tientallen jaren nog steeds in redelijke staat. Maar er zijn ook spouwmuren waarbij de UF isolatie kwalitatief slecht is. Het schuim is gaan scheuren en ‘verpoederen’. Vocht- en schimmelproblemen zijn vaak de eerste signalen van een slechte UF-isolatie.


UF-schuim: verwijderen en vervangen OF herstellen?

Wat moet u nu met oud UF-schuim in de spouwmuur? Wij hebben hier 2 mogelijke oplossingen voor. Wij kunnen voor u de UF-isolatie met de zgn. ‘spouw-sweep’ verwijderen en de spouwmuur vervolgens isoleren met HR++ isolatie. Het nadeel is dat de kosten voor het verwijderen van oud UF schuim hoog zijn. Indicatief bedragen de kosten voor de Spouw-sweep € 23,00 - € 30,00 per m². De kosten zijn o.a. afhankelijk van de staat van de UF-isolatie. Een andere mogelijkheid is isolatieherstel.


Voordelen van herstel van UF isolatie

• Vochtige en koude muren

• Schimmel op de muur

• Energieverlies door isolatielekken


Isolatieherstel UF-schuim

Een alternatief voor spouwmuurisolatie verwijderen is het herstellen ervan. Voor het herstellen van de oude UF-isolatie is Aminotherm gietschuim uitstekend geschikt. Met een special programma wordt de spouwmuurisolatie geheel weer aangevuld. Alle openingen, naden en kieren worden weer goed gedicht. De isolatiewaarde van de Aminotherm is een stuk gunstiger dan het oude UF-schuim. De prijs voor het herstellen van het UF-schuim is qua prijs een stuk aantrekkelijker.

Knauf Supafil


Supafil is een witte (wat-achtige) glaswol. Het is gemaakt van ca. 80% gerecycled glas. De wol is waterafstotend, waardoor vocht niet naar binnen zal dringen. Daarnaast kan de muur blijven ‘ademen’ zodat het vocht in huis naar buiten kan. Aan de glaswol zijn geen chemicaliën toegevoegd. De Supafil is weer voor 100% recyclebaar.  


kosten, subsidie en ervaringen

Uw spouwmuren isoleren met Knauf Supafil? Daar gaat u veel mee besparen! Spouwmuurisolatie met Supafil is een relatief lage investering. De terugverdientijd is ongeveer 3 – 5 jaar. Het effect merkt u meteen in de winter: minder kou en tocht!0

 

Voordelen van Knauf Supafil

• Vochtafstotend

• Schimmel- en bacterieproof

• Onbrandbaar

• Geluiddempend

• Betaalbaar


Supafil: Prijs per m²

De kosten voor Knauf Supafil is in verhouding laag. De kosten zijn bijv. afhankelijk van de m², bereikbaarheid, de spouwbreedte. De prijs per m2 voor Supafil is vanaf € 12,50. Tegenover deze prijs staat een terugverdientijd van 3 – 5 jaar. En… voelbaar comfort!

 

Supafil en garantie

Op de Supafil spouwisolatie ontvangt u 10 jaar garantie. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder SKG-BKB certificering. Steekproefsgewijs wordt ons werk gecontroleerd op kwaliteit. Supafil spouwmuurisolatie telt mee voor uw energielabel, het product is namelijk opgenomen in de ISSO databank.

Neopixels isolatie


Op zoek naar Neopixels spouwmuurisolatie? Dan zoekt u een spouwmuurisolatie met hoog kwaliteitsniveau. De Neopixels scoren het best van alle parelsystemen. De resultaten en ervaringen met Neopixels spouwmuurisolatie zijn positief! De goede vochtwering, het comfort koude tocht meer langs de muur en de temperatuur in huis is behaaglijker, ondanks dat de thermostaat lager ingesteld staat.


Wat is Neopixels spouwmuurisolatie?

Neopixels spouwmuurisolatie bestaat o.a. uit kleine, ovale bolletjes (polystyreen) die met apparatuur in de spouw worden aangebracht. Dit gebeurt via kleine boorgaatjes in het voegwerk. Voordat de grijze Neopixels in de spouw komen, worden ze besproeid met Neofixx lijm. Hierdoor ontstaat er een gebonden isolatielaag in de spouw. Na het vullen van de spouw met de Neopixels worden de boorgaatjes weer keurig op kleur – met specie – afgewerkt.

 

Voordelen van Neopixels spouwmuurisolatie

• Zeer goede isolatiewaarde

• Vochtbestendig

• Bestand tegen schimmel en rot

• Geluiddempend


Kosten Neopixels spouwmuurisolatie

De kosten voor het aanbrengen van Neopixels spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de bereikbaarheid, het voegwerk etc. De prijs voor het aanbrengen van Neopixels spouwmuurisolatie is gemiddeld tussen € 16,- en € 18,- per m². De kosten verdient u terug in 3 tot 5 jaar. Bent u een woningbezitter die een bewuste keus maakt voor hoge kwaliteit? Dan is Neopixels spouwmuurisolatie zeker een aanbeveling!