Geluidsisolatie

Cellulose vlokken

Cellulose vlokken: rust en privacy

Er is niets zo hinderlijk als de leefgeluiden van de buren, zoals lopen, televisie, muziek of spelende kinderen die voortdurend te horen zijn. Deze geluiden verstoren uw rust en privacy. Door uw plafonds te isoleren met cellulose vlokken maakt u uw woning weer behaaglijk en stil. Groot voordeel is dat naast dat deze geluidsisolatie een geluidsisolerende werking heeft, heeft het ook een warmte-isolerende werking.


Cellulose vlokken: eenvoudig en effectief isoleren

In de na-oorlogse bouwwijze is er (te) weinig aandacht besteed aan geluidsisolatie. De vloeren in deze huizen zijn meestal van hout met een holle ruimte tussen de vloer en het onderliggende plafond. Door deze holle ruimtes zijn uw plafonds/vloeren net klankkasten, zij versterken geluiden van de buren. Door dit op te vullen met cellulose geluidsisolatie voorkomt u dat de holle ruimtes in uw woning het geluid verplaatsen en versterken. Geluidsisolatie met Cellulose vlokken is een vrij eenvoudige oplossing zonder verbouwing. De cellulose vlokken zijn vrij gemakkelijk aan te brengen tussen vloer en plafond. Het is een ideale oplossing voor geluidsoverlast.


Voordelen van Cellulose vlokken:

• Kleine ingreep

• Duurzaam en millieuvriendelijk

• Pakt het klankkast-effect aan bij houten vloeren

• Energiebesparend

Cellulose inblaasvlokken

Cellulose geluidsisolatie is gemaakt van losse vlokken krantenpapier met lange vezels. De cellulose vlokken worden onder druk ingeblazen. De gehele holle ruimte wordt hiermee goed opgevuld. Hierdoor ontstaat een homogene deken van isolatie materiaal. Er blijven geen lekken over waardoor geluid of warmte kan ontsnappen. Doordat er geen naden en kieren zijn, is er (veel) minder warmteverlies of geluidslekkage en ontstaat er een goede isolatie.


Klik hier om terug te gaan naar de isolatie mogelijkheden >