Bodemisolatie

HR++ Bodemparels


Een prima product voor een vochtige of krappe kruipruimte zijn de HR++ bodemparels. De bodemparels stoppen het optrekkend vocht uit de bodem en zorgen voor een droge en warmere vloer. Bodemparels worden bijv. veel toegepast onder houten vloeren om houtrot te voorkomen. Vochtige kruipruimtes veroorzaken vaak ook een vieze lucht in huis. Ook hiervoor zijn de bodemparels een zeer goede, betaalbare oplossing.


Wat zijn HR++ bodemparels?

Deze bodemparels zijn EPS (piepschuim) isolatiekorrels, die te verkennen zijn aan de grijze kleur. De grijze kleur wordt veroorzaakt door de toevoeging van grafiet. Grafiet zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde (t.o.v. wit piepschuim). De bodemparels worden een gelijke laag op de bodem van de kruipruimte worden gespoten. 


Voordelen HR++ bodemparels

• Zeer goede vochtwering

• Voor lage, krappe kruipruimtes

• Tegen een muffe, grondwaterlucht

• Voorkomt schade aan hout en leidingen


Bodemparels de beste oplossing?

Om te kunnen beoordelen of de HR++ bodemparels voor uw kruipruimte de beste oplossing is, komen we graag de situatie ter plaatse bekijken. Dat is kosteloos. Neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op.


Kruipruimte-isolatie: effectief tegen vocht


Een vochtige kruipruimte? Overweeg dan zeker eens kruipruimte-isolatie. In de vochtige gebieden van Nederland, vaak het Westen, wordt kruipruimte-isolatie veel toegepast. Een vochtige kruipruimte heeft namelijk vervelende gevolgen: een muffe grondlucht, vochtplekken op de muur en schade aan de vloer. Kruipruimte-isolatie pakt dit probleem bij de bron aan: de bodem.


Wat is kruipruimte-isolatie?

Kruipruimte isolatie (ook wel bodemisolatie) is een isolatiesysteem dat op de grond van de kruipruimte wordt gespoten. Eigenlijk een apart idee, maar hierdoor wordt het optrekkend vocht uit de grond gestopt. De vloer trekt droog en wordt warmer. Er zijn verschillende soorten kruipruimte isolatie: u kunt de kruipruimte isoleren met chips, korrels (parels) en schelpen.